Traditioner som få holder i hævd

Dette er overskriften på en udsendelse i DR P2 fra i dag. De kører temaet om traditioner i denne uge, og nu ville de så gerne tale lidt om asatroen.

Jeg synes altid det er hyggeligt at være med i sådanne programmer. Værterne er som oftest reelt interesserede og har sat sig pænt ind i emnet, så der kommer gode og relevante spørgsmål.

Det er dejligt, at der er den store interesse for Nordens gudeverden i denne tid, dejligt, at os der beskæftiger os seriøst med emnet, ikke bare akademisk, men også lever det, får taletid så vi kan forklare lidt om, hvad det egentlig er vi tror. Følelsen af at blive taget alvorligt er guld værd.

Fra min blótplads bag i haven

De der kender mig ved, at jeg er godt skåret for tungebåndet og kan tale meget og længe om emner der interesserer mig. Jeg er også ret god til at give svar på tiltale. Det gør, at jeg sjældent løber tom for ord, hverken når jeg holder foredrag eller medvirker i sådanne radioprogrammer.

Det er jo egentligt ret heldigt, især som idag, hvor jeg egentlig slet ikke havde fået spurgt, hvor meget taletid jeg ville få. Tror vist egentligt jeg havde forestillet mig noget i retning af 3-4 minutter. Det blev dog noget længere, må man sige. Selv er jeg dog ganske godt tilfreds med resultatet. Lyt med, og døm selv.

Traditioner som få holder i hævd
www.dr.dk/lyd/p2/udsigten/udsigten-2021-10-26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *