Så ræk mig da, oh efterår…

Det er blevet efterår.

Engang brød jeg mig ikke meget om efteråret, nu var sommeren slut, nu kom vinteren. Måske er det alderen der gør, at jeg holder mere og mere af denne årstid. De smukke farver i skoven. Tiden til refleksion. Følelsen af at det er tid at trække energien ind. Tid til at lukke lidt ned.

Jeg bruger meget tid i naturen, går lange turer med min hund, og her hvor efteråret er sat ind, så er der bonus ved sådan en tur. Rørhattene vrimler frem, og sørme, om ikke jeg er begyndt at finde kantareller også.

Idag fik jeg 2,5 kg blandede rørhatte med hjem. De bliver renset og ryger i min dehydrator. Når de er fuldstændigt tørre, knuser jeg dem til pulver, som er mit mirakelmiddel i enhver gryderet eller flødesovs (og så undre jeg mig over, at det er svært at tabe sig 🤔


Jeg nyder synet af den smukke røde fluesvamp, nyder bladens raslen i skovbunden, Står med åben mund, når en flok traner flyver over mit hoved.

Hjemme på min gård høster jeg æbler og kvæder. Brombær er plukket, og rønnebær lige så.
Det er den tid på året, hvor jeg føler mig rig. Snart skal årets lam slagtes. Lagrene fyldes, vinteren forberedes.

Det at komme ud en aften og kunne lugte, at der kommer frost om natten. Den lugt giver energi, den friskhed og klarhed i luften renser hovedet.

En anden fordel er også, at vandet langsomt bliver koldere. Jeg er vinterbader og elsker at sidde i saunaen for bagefter at gå i det kolde vand.

Efteråret med de smukke farver, med den rigdom der findes i naturen, er vist tæt på at være den tid på året hvor jeg lever allermest. Samtidig er jeg også enormt taknemmelig for at vi har de forskellige årstider. Det skifte der er, gør at man mærker årets hjul drejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *