Personlige Runelæsninger

Runelæsning og tolkning af Gudrun Victoria Gotved

Vi ved ikke med sikkerhed om man i førkristen tid har brugt runerne til rådgivning. De direkte kilder vi har, runedigtene, som fortæller om de enkelte runers egenskaber, er først nedskrevet efter kristendommens indførsel.

Men jeg vælger at tro at man har gjort det.

Det baserer jeg dels på Tacitus der fortæller sådan omkring år 100: “Varsler og spådom ved lodkastning holder de i hævd og ære og det så trofast som noget folk; og ved en sådan lodkastning er det en simpel og ligefrem måde, de plejer at gå frem på.

En afskåren gren af et frugtbærende træ skærer de itu til småpinde og mærker disse med visse tegn, så de kan skelnes fra hverandre.

Disse pinde kaster de så på må og få ud over en hvid dug, alt som tilfældet føjer det. Og derefter, dersom det er på det samtlige folks vegne, man vil stille spørgsmålet, så forretter den for hele samfundet beskikkede præst, men hvis det ikke sker i det offentliges tjeneste, så vedkommende husbond selv en bøn til guden og tager så med øjnene vendte mod himlen tre pinde frem den ene efter den anden, løfter dem i vejret og udlægger dem efter de derpå indristede tegn. Tyder nu disse på en hindring, så indlader man sig i det pågældende anliggende ikke på nogen yderligere henvendelse til guderne samme dag; men ligger der en tilladelse deri, så søger man endnu tilforladeligheden deraf stadfæstet ved varsler.”

Vi har også en grav på Fyn, Blidegn graven, hvor der er fundet nogle pinde der måske kan have været brugt til varselstagning. Også i Eddaen er der passager der tyder på, at runerne har været brugt til andet end bare til at skrive med.

Når jeg arbejder med runerne, er det altid ældre fuÞark jeg bruger til rådgivning og yngre hvis jeg skal skrive noget

Tolkning og rådgivning

Har du et problem du går og tumler med, som du gerne vil have vendt på en anden måde, eller er du bare nysgerrig efter at vide, hvad runerne har at sige til dig?

Så kunne du prøve at trække runer hos mig. Hvis du møder mig på et marked, kan du få en prøvelæsning til 60 kr.

Vil du have en egentlig coaching på ca. en halv time med udgangspunkt i runerne, kan du bestille en tid, og enten komme til mig eller også kan vi sagtens gøre det online. En sådan session koster 300 kr.

Min baggrund er, at jeg har arbejdet med det spirituelle lige så langt jeg kan huske tilbage. I 2008 åbnede runernes vej sig for alvor, og siden har jeg givet mig af med vejledning på denne måde, så jeg har ganske mange års erfaring med dette arbejde.