Asatro -Nordisk Spiritualitet

En bog af Gudrun Victoria Gotved

en bog af Gudrun Victoria Gotved

Asatro - Nordisk Spiritualitet

Denne bog er Gudruns helt personlige beretning om det at være asatro. Det er en bog der kan bruges til inspiration, idet den er spækket med eksempler på ritualer og ceremonier som man kan lade sig inspirere af.

Er ”de der asatroende” nu ikke bare nogle der klæder sig ud som vikinger og bruger de nordiske guder som undskyldning for at drikke sig fulde?

Det spørgsmål får jeg af og til. Hertil kan jeg helt klart svare ”NEJ”!

De fleste af os er, udadtil, ganske almindelige mennesker der bare har taget stilling til hvad vi i grunden tror på, hvordan vores eget verdensbillede er. At være asatroende kræver at man gør sig tanker, for der er ikke nogen dogmer vi kan følge. Vi skaber selv vores tro, baseret på de kilder vi har og vi har lov til at være uenige om både dette og hint.

Denne bog er min helt personlige skildring af hvordan jeg praktiserer min tro. Hvordan jeg ser den nordiske gudeverden og hvordan jeg udfører mine ritualer. Jeg vil glædes over, hvis nogen vil bruge bogen som inspiration, men også glædes over, hvis nogen vil bruge den til en sober debat om uenigheder”.

Asatro – nordisk spiritualitet er bygget på Gudruns første bog, ”Asatro – de gamle guder i moderne tid” der udkom i 2001. Der var dog efterhånden en del ting der havde ændret sig og en del der skulle skrives ed, derfor måtte der en hel ny bog til.