Urnordisk Sang Workshop

Lær Sange Fra Den Nordiske Sangskat

Den Nordiske Sangskat

Kom og syng med! Når vi dykker ned i den nordiske sangskat fra de urnordiske skæve toner, til en moderne fortolkning af melodier til den ældre Eddas kvad. Vi ved ikke meget om den urnordiske sang, men vi ved dog, at de skæve toner blev forbudt at synge da kristendommen blev indført. I norske dale har enkelte af melodierne og sangene overlevet, og det er dem vi her blandt andet beskæftiger os med.

At synge de skæve toner er ikke let, fordi det ligger så dybt i os, at vi skal synge rent. Men de skæve toner er helt perfekte til ritual brug og hvis du har fået at vide at du synger ”falsk” har du faktisk her en fordel. Vi vil også komme ind på mere moderne melodier, når vi synger kvadene fra ældre Edda – at synge disse lærerige kvad, gør det meget lettere at huske dem, og vi vil bruge melodierne fra det hedengangne band ”Eddagal”.

Du kan bruge denne lærdom og disse sange som inspiration, hvis du vil lave din egen kraftsang. Vil du gerne arbejde mere med den personlige kraftsang eller det personlige kraftkvad, er der også mulighed for at fortsætte rejsen søndag, på workshoppen “Skab dit personlige kraftkvad”

Deltagelse kræver absolut ingen kendskab til den før-kristne tro og Eddaen, men er noget du vil blive introduceret til – så her er en enestående mulighed for at åbne din stemme og forbinde dig til vores nordiske rødder.

program for workshops